FORMA FEȚEI ȘI CERCEII POTRIVIȚI

"Nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie” spune un proverb românesc. În materie de cercei, e bine să purtăm ceea ce ne face sa ne simțim frumoase, dar, în același timp, nu strică să ținem cont de stilurile care pun în valoare chipul nostru. Cerceii au darul de a alungi, lăți, îngusta sau îngrășa în funcție de fizionomie.

În cazul unei fețe rotunde ar fi bine să evităm cerceii rotunzi, cercurile, soluția fiind reprezentată de cerceii alungiți de tip dangle. Pentru a minimiza aspectul pufos al feței, cerceii în formă de lacrimă sunt de preferat modelelor circulare ori celor rotude de tip stud. Efectul de alungire a feței este obținut cu ajutorul cerceilor atârnători.

Cercei lungi, atarnatori Cercei lungi, atarnatori

Norocoasele deținătoare de fețe ovale pot experimenta orice stil de cercei. Cu toate acestea, o apariție uluitoare poate fi creată cu ajutorul unor cercei atârnători de formă ovală care atrag atenția asupra formei elegante a feței. De asemnea, cerceii în formă de lacrimă creează o imagine simetrica și echilibrată a feței. Cerceii în formă de triunghi sau cerceii simpli de tip stud vor pune în evidență pomeții.

Cercei lacrima 

O față în formă de inimă se caracterizează printr-o bărbie îngustă și o frunte lată. În acest caz, cerceii care evidențiază pomeții, ochii și linia maxilarului sunt cei mai potriviți, cerceii cu forme și linii alungite. Femeile cu fața în formă de inimă arată bine în mod special purtând cercei de tip dangle, lacrimă sau candelabru. Un contrast special îl dau cerceii de tip candelabru cu formă de romb.

Cercei de tip dangle Cercei de tip candelabru  

O față triunghiulară, cu o frunte lată și o bărbie îngustă, ascuțită este o față asemănătoare cu cea în formă de inimă, diferența constând în faptul că forma de inimă este mai scurtă. În acest caz este nevoie de o pereche de cercei care distrag atenția de la fruntea lată și creează iluzia unui maxilar mai lat. Cerceii de tip candelabru sau lacrimă avantajează în această situatie.

Cercei de tip lacrima 

O față îngustă și lungă are nevoie de cercei de tip șurub cu perle, cercei de tip cluster, cercei atârnători de lungime medie, cercei de tip cercuri medii sau mari.

Cercei atarnatori de lungime medie Cercei de tip stud cu perle

Pomeții accentuați sunt o caracteristică a feței în formă de romb și au nevoie de cercei lungi, subțiri, lipsiți de unghiuri ascuțite sau cercei mici de tip stud care să echilibreze linia maxilarului.

Cercei de tip stud 

O față pătrată arată foarte bine cu o pereche de cercei simpli, cu un design rotund care îndulcește forma pomeților și linia maxilarului. Cele mai potrivite variante sunt cerceii lungi, atârnători și cercurile.

Cercei lungi, atarnatori Cercei lungi, atarnatori

Structura osoasă determină mărimea și greutatea cerceilor cu care arătăm cel mai bine. Prin urmare, o structură osoasă fină necesită cercei delicați. În cazul unei structuri osoase medii este recomandat să optăm pentru cercei de greutate și mărime medie, în timp ce oaselor mari li se potrivesc cerceii grei, masivi.

Sursa foto și info:

https://www.kay.com/earrings-guide-by-face-shape

https://vigorius.lv/en/information/choose-the-right-earrings-and-be-irresistible!

https://www.fabulousafter40.com/best-earrings-for-your-face-shape/

https://www.rd.com/beauty/best-earrings-for-face-shape/

 

VEZI CERCEI DE TIP STUD             VEZI CERCEI DE TIP CLUSTER     

VEZI CERCEI ATARNATORI              VEZI CERCEI CANDELABRU

VEZI CERCEI DE TIP DANGLE         VEZI CERCEI LACRIMĂ

VEZI CERCEI ROTUNZI